Honda test in Jerez

[photo1]In tegenstelling tot alle andere teams streek het team van Honda samen met het kleine broertje Super Aguri neer op het cicruit van Jerez. Jenson Button en Christian Klien deden hun best om de tot nu toe beroerde Honda tot een betere wagen te maken. Het team reiste af naar Jerez en niet – zoals de rest van het Formule 1 circus – naar Silverstone omdat het weer in Jerez beter is.

Christian Klien begon dinsdag met het testen van wat nieuwe mechanishe onderdelen op de wagen. De ex Red Bull coureur had last van weinig grip wat werd veroorzaakt door een motorsport evenement vorige week op het circuit. Later in de middag lag er genoeg rubber op de baan en waren de problemen met de grip weg. Naast nieuwe onderdelen hield Klien zich bezig met elektronische afstellingen en race start simulaties. Klien reed 77 ronden.

Woensdag was het de bedoeling dat Jenson Button het stuur van Klien overnam. Maar niets was minder waar. Button was nog niet fit genoeg naar zijn startcrash in Indianapolis waarin hij met 3 wielen los van de grond kwam maar wonder boven wonder de race toch uitreed. Daarmee was de 2e testdag voor Klien een feit. Hij hield zich de gehele dag bezig met aerodynamische en mechanische updates aan de wagen. Hij reed 61 ronden.

Vandaag was het dan wel de beurt aan Jenson Button om te rijden. Hij hield zich bezig met het programma wat Klien de dagen ervoor ook deed. Button legde 122 ronden af. Snelste man van de week was Button die een 1:19.621 reed. Klien reed Woensdag een 1:20.951.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading