Webber verzweeg schouderblessure

In zijn boek ‘Up Front: A season to remember’ onthult Mark Webber dat hij de laatste Grands Prix van 2010 met een blessure heeft gereden. De Australiër blesseerde zich voorafgaand aan de Grand Prix van Japan aan een schouder bij een mountainbikerit in Australië.

Webber meldde het niet bij Red Bull Racing-teambaas Christian Horner of iemand anders uit de teamleiding. Alleen zijn persoonlijke trainer Roger Cleary en FIA-dokter Gary Hartstein wisten van de kwetsuur af.

De fractuur staat bekend als een soort ski-blessure, wat vrij diep in het gewricht zit en klinkt dramatischer dan het is. Webber reed in Japan en Zuid-Korea met cortisonen-injecties. De Australiër denkt niet dat de breuk impact heeft gehad op zijn titelkansen.

Toch is er geroezemoes in de ‘paddock’ dat Horner en Marko met hun voorliefde voor Vettel zo’n sfeer gecreerd in het team, dat Webber zoiets wilde of kon zeggen. Vettel die overigens andermaal aangaf dat hij geen problemen had met Webber:

“We hadden de kans na de race in Abu Dhabi om te praten met elkaar. Uiteraard zijn wij individuen, dus over sommige dingen hebben we een andere mening wat prima is! Dat is normaal en menselijk. We spraken over het seizoen tot nu toe en over andere dingen waar we misschien nog verschillende meningen over hebben, maar het betekent niet dat ik niet met Webber praten wil praten of hem negeer! Ik wil hem gewoon verslaan en hij zal mij willen verslaan, dat is een goede zaak. En zo hoort het ook.”, aldus Vettel tijdens de AUTOSPORT Awards.

Loading