Ferrari presenteert nieuwe bolide

Ferrari heeft vandaag de F2003-GA gepresenteerd. De presentatie werd zeer goed bezocht, op het internet ging de site van het Italiaanse teams zelfs “down” nadat duizenden fans de site bezochten.

Met de letters GA wil Ferrari de recent overleden FIAT-baas Gianni Agnelli eren. De F2003-GA is op een aantal punten zeer verschillend van haar voorganger, de F2002., vooral de zijkant van de wagen en de side-pods zijn zeer klein.

Door zeer kleine side-pods kunnen we zien dat de Ferrari motor niet om veel koeling vraagt. Daarnaast moet de motor zeer compact zijn omdat de achterkant van de bolide zeer smal is. Het nieuwe motorblok, de Ferrari 052, is lichter, krachtiger en compacter.

“Deze wagen zorgt voor de grootste stap die we ooit genomen hebben wat ons prestatieniveau betreft” aldus technisch-directeur Ross Brawn. “Ik kan echt heel eerlijk stellen dat we elk jaar vooruitgang gemaakt hebben tegenover het vorige jaar”.

De concurrentie kan haar borst dus alvast nat maken, Ferrari lijkt had haar zaakjes al perfect op orde, en lijkt dat dit jaar opnieuw te hebben.