Ho-Pin Tung populair

[photo1]Nadat Ho-Pin Tung in December vorig jaar als eerste “Chinees” in een Formule 1 auto reed lopen zijn landgenoten met hem weg. De in Nederland opgegroeide coureur met Chinees paspoort had in Jerez een test met Williams, en is sindsdien ongekend populair in China.

Recent tekende Ho-Pin een contract met de Shanghai Media Group (SMG). Volgens dat contract gaat Tung de Chineese racefans uitleg geven over bepaalde aspecten van de Formule 1. Elke Grand Prix zal “Ho-Pins Formula One Classroom” de Chineese kijker wat meer inzicht geven in de wereld van de Formule 1.

In ruil voor de kennis van Tung zal SMG op hun sportzender Great Sports Channel het hele seizoen verslag doen van de verrichtingen van het 21-jarige talent, dat vrijwel zeker Formule 3 of Formule Renault gaat rijden in Europa.

Naast SMG heeft ook SBS6 interesse getoont in een samenwerking met Tung. Nadat SBS Broadcasting de rechten van HMG overgekocht heeft heeft het aan Tung een aanbod gedaan als co-commentator tijdens de Grand Prix’. Volgens manager Bert Winkler is nog niet bekend of Ho-Pin op dit aanbod in zal gaan.

Loading