Ferrari was zich bewust van motorprobleem Raikkonen

[photo1]De Formule 1 – renstal van Ferrari wist dat Kimi Raikkonen mogelijk met motorische problemen te kampen zou krijgen tijdens de Grand-Prix van Europa in Valencia. Raikkonen reed met dezelfde specificatie motor die Massa in Hongarije gebruikte. Massa blies in Hongarije drie ronden voor de eindstreep in leidende positie zijn motor op.

In een statement laat Ferrari weten dat het op de hoogte was van een verhoogd risico voor een mogelijk motorisch defect. De Scuderia zou de motor van Raikkonen hebben kunnen wisselen maar dan zou de wereldkampioen een penalty hebben gekregen. Ferrari wilde dit niet omdat Raikkonen dan van achteren zou moeten beginnen terwijl inhalen op het circuit van Valencia bijna onmogelijk is.

De oorzaak van het ploffen van de motor van Raikkonen is dus dezelfde als die van Massa in Hongarije. Raikkonen krijgt in Spa-Francorchamps sowieso een nieuwe motor. Mogelijk krijgt ook Massa een nieuwe motor. De huidige motor van Massa moet eigenlijk nog één Grand-Prix meegaan maar elke coureur krijgt in elk seizoen eenmaal de mogelijkheid om zonder penalty van motor te wisselen. Massa heeft van deze mogelijkheid nog geen gebruik gemaakt.

Loading