Ferrari wil goedkopere Formule 1

[photo1]Luca di Montezemolo, de baas van Ferrari, vindt dat de Formule 1 de komende jaren goedkoper moet worden. De Italiaan liet zijn uitspraken optekenen in de Italiaanse krant Corriere della Sera.

“De Formule 1 moet dringend een manier vinden om de kosten terug te dringen”, aldus di Montezemolo. “Het is cruciaal voor onze sport dat de kosten dalen.”

In het verleden was Ferrari altijd tegen kostenbeperkende maatregelen. Zo hielden de Scuderia diverse malen een beperking op het aantal testkilometers tegen.

De ommezwaai van Ferrari is te verklaren als wordt gekeken naar de inkomsten van het team van afgelopen seizoen. Dankzij een Europees verbod op tabaksreclame daalde de sponsorinkomsten van Marlboro aanzienlijk. Marlboro spendeerde de afgelopen jaren jaarlijks meer dan 100 miljoen Euro aan Ferrari, dit bedrag zou nu meer dan gehalveerd zijn. Daarnaast zag Ferrari de miljoenen van sponsor Vodafone vertrekken naar McLaren en liepen de Italianen miljoenen mis door de vele overwinningen van Renault.

Ferrari pompte afgelopen jaar naar verluidt 250 miljoen Euro in de Formule 1. Voor de Scuderia wordt het steeds moeilijker om zoveel geld in de Formule 1 te blijven stoppen.

De FIA wil nu regels introduceren waarmee de sport in de toekomst goedkoper zal worden. Volgens de FIA is dit belangrijk om de sport “gezond” te houden. De meeste Formule 1 teameigenaar hebben inmiddels aangegeven wel wat in de ideeën van de FIA te zien.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading