FIA sluit verdere actie Hamilton niet uit

De FIA sluit niet uit dat er nog meer stappen ondernomen gaan worden tegen Lewis Hamilton en Mclaren. De regerend kampioen is geschrapt uit de uitslag van de GP van Australie vorige week vanwege het opzettelijk misleiden van de FIA. Volgens artikel 151c van de International Sporting Code zouden er straffen kunnen volgen van een boete tot aan uitsluiting van het kampioenschap.

De zaak zou kunnen voorkomen bij het World Motor Sport Council in Geneve. “Wij sluiten verdere acties niet uit,” aldus een FIA woordvoerder.

McLaren baas Martin Withmarsh ontkend dat McLaren of Hamilton opzettelijk zou hebben gelogen. “Ik weet niet wat ze bedoelen met opzettelijk misleiden. Dat zou je de FIA moet vragen. Zij denken dat wij de conversatie tussen Lewis en het team per radio hebben achtergehouden en vinden dat misleidend.”

RTL analist en drievoudig wereldkampioen Niki Lauda vind de gang van zaken ontluisterend: “Het is een grote grap dat de FIA 4 dagen nodig heeft om in zo’n kwestie tot een definitieve uitspraak te komen.” Het seizoen 2009 begint in ieder geval zoals dat in 2008 eindigde: controversieel.

Loading