Firman maakt succesvol Jordan debuut

[photo1]Ralph Firman heeft vanmorgen zijn debuut gemaakt voor Jordan. Firman kwam vanmorgen omstreeks 10 uur in een geel/ zwarte Jordan de pitbox uit.

De Jordan was voor het eerst in de kleuren van 2003 gespoten, sponsorlogo’s waren nog niet op de bolide aanwezig. Firman’s test verliep zonder grote problemen. Vlak voor de middag sloeg er een steen in de sidepod, hierdoor moest er een radiator worden vervangen.

Het is de eerste keer dat Firman in de Jordan rijdt. In 1993 testte Firman al eens voor McLaren, en vorig jaar reed hij ook enkele ronden in de BAR 004.

Firman reed vandaag 70 ronden en zette een tijd van 1.13.470 neer. Firman was met deze tijd 1,5 seconde langzamer dan Ralf Schumacher. Firman bleef de testcoureur van Renault Allan McNish echter wel voor.

“Het ging goed vandaag en ik ben er heel blij mee” aldus Ralph Firman. “Wij zijn niet voor de snelle tijden gegaan, ik ben gewoon bezig geweest om te wennen aan het team en aan de bolide. We hebben verschillende set-ups geprobeerd, dit ging allemaal erg goed. Formule 1 bolides zijn echt snel, de remkracht is enorm, en geen enkel andere bolide kan zo snel door de bochten. Het was fantastisch om vandaag meteen een groot aantal ronden te kunnen rijden.”