Fisichella favoriet voor India Force F1 stoeltje?

[photo1]Giancarlo Fisichella lijkt de favoriet te zijn voor het stoeltje bij Force India F1 naast Adrian Sutil. De Italiaan lijkt de voorkeur te krijgen boven andere coureurs zoals Cristian Klien, Tonio Liuzzi, en Roldan Rodriguez.

Fisichella testte deze maand voor Force India F1 en liet daarbij een degelijke indruk achter. Force India F1 eigenaar Vijay Mallya liet zich na de test ook positief uit over de Italiaan.

Volgens de Spaanse krant Marca zou Fisichella maar liefst 10 miljoen Euro aan sponsorgeld over hebben voor het Force India F1 stoeltje. Hiermee zou Fisichella net zoveel sponsorgeld hebben als de Spaanse coureur Roldan Rodriguez die ook graag bij het team zou willen rijden. Tonio Liuzzi en Cristian Klien liet weliswaar een goede indruk achter bij hun tests maar hebben nauwelijks sponsorgeld.

Force India F1 eigenaar Vijay Mallya en Michiel Mol hebben altijd gezegd dat ze bij de coureurskeuze eerst naar de status, ervaring, en talent van een coureur kijken, de hoeveelheid sponsorgeld zou niet de beslissende factor zijn.

Fisichella wordt volgende maand 35. De coureur begon zijn loopbaan in 1997 bij Jordan, het team dat de oorspronkelijke basis is van Force India F1. In 2003 keerde Fisichella terug naar Jordan, in Brazilië won hij toen de Grand-Prix. In 2005 en 2006 reed Fisichella met wisselt succes bij Renault, de prestaties van teamgenoten Alonso en Kovalainen kon hij echter niet evenaren.