Minardi test met PS05 in Mugello

[photo1]Het is het Minardi team uiteindelijk toch gelukt om de Minardi PS05 op tijd af te krijgen. Het team heeft de hele nacht doorgewerkt maar vanmorgen om 7.30 uur was het zover, de nieuwe bolide kon worden vervoerd naar het circuit.

Vandaag reed Christijan Albers 39 ronden, de Nederlander reed een tijd van 1.26.350. Ter vergelijking, Michael Schumacher reed tijdens zijn laatste test op Mugello op 23 maart een tijd van 1.21.233. Dit was echter de eerste test voor Minardi, het positieve is dat het team niet met technische problemen te maken kreeg. Minardi zal echter nog wel veel moeten leren om de nieuwe bolide ideaal af te kunnen stellen.

“Het was een goede dag, een fantastisch gevoel om deze nieuwe auto voor de eerste keer over de baan te sturen”, aldus Christijan Albers. “Ik wil het gehele team graag bedanken. Ik ben heel blij met de prestaties van de Cosworth CR6 motor. De motor reageert heel goed op het gaspedaal en heeft veel meer vermogen dan onze oude motor. We moeten nu serieus aan de set-up van de auto werken. We moeten nog veel leren van deze auto. Dat betekend dat Imola een grote uitdaging voor ons zal worden. Het team is erg enthousiast en is optimaal gemotiveerd, ik weet zeker dat we progressie gaan maken.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading