Fisichella tempert verwachtingen Renault

[photo1]Giancarlo Fisichella denkt niet dat hij eerste Grand-Prix van het seizoen op zijn naam kan schrijven. De ervaren Italiaanse Renault F1 piloot denkt dat zijn team per ronde een halve seconde moet toegeven op de concurrentie.

“We zijn te traag, Ferrari en McLaren zijn minstens een halve seconde sneller”, aldus Fisichella in de krant de Herald Sun. “We hebben dus een groot probleem.”

“De auto is lastig te besturen. We hebben niet genoeg grip, dus het probleem zit waarschijnlijk in de downforce. De nieuwe banden van Bridgestone werken ook nog niet zoals wij zouden willen. “Maar een team als McLaren heeft dat probleem niet, dus als zij er goed mee om kunnen gaan…”

Renault F1 hoopt voor de eerste race nog wat progressie te kunnen maken. Het Franse team komt voor de Grand-Prix van Australië nog met enkele verbeterde aërodynamische onderdelen.

“We moeten zo snel mogelijk de wagen sneller maken. Er komen nog enkele nieuwe onderdelen aan voor de eerste race in Melbourne. Als we daardoor sneller worden, kan ik hopelijk meestrijden voor de zege zoals twee jaar geleden.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading