Formule 1 lonkt naar Singapore

De regering van Singapore en Bernie Ecclestone zijn in verregaande onderhandeling over de totstandkoming van een Grand-Prix van Singapore. De regering zou bereid zijn tot het doen van investeringen, Ecclestone benadrukt echter dat er nog geen overeenkomst is.

De minister van handel en industrie van Singapore, S. Iswaran, reageerde als volgt:
“Een Formule 1-race organiseren is een grote onderneming. Hiervoor hebben de steun van de regering nodig en diverse andere partijen. De regering is bereid tot investeren en we hopen dat onze economie hier evenredig van zal profiteren.”

Singapore wil door middel van de Grand-Prix haar inkomsten uit het toerisme verhogen. Singapore haalt nu nog nauwelijks inkomsten uit het toerisme, het land wordt vooral bezocht door buitenlandse zakenmannen.

Ecclestone is met twee partijen in gesprek voor de organisatie van de Grand-Prix. De Brit zou grote interesse hebben in Singapore omdat er hiermee opnieuw een Aziatische Grand-Prix op de kalender zou komen te staan.

Mogelijk wordt de Grand-Prix zelfs een nachtrace. Deze mogelijkheid wordt momenteel onderzocht, technisch zou het mogelijk zijn. Een nachtrace zou interessant zijn voor de televisiekijkers in Europa en de Verenigde-Staten. De race kan dan namelijk in de middag of ochtend rechtstreeks worden uitgezonden, anders zou de race midden in de nacht plaats vinden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading