Williams F1 en Baugur Group

[photo1]De geruchten waren er al een tijdje, de IJslandse Baugur Group zou een belang in het Williams F1 team willen nemen. Frank Williams heeft nu eindelijk toegegeven dat zijn team nauwe contacten onderhoudt met de Baugur Group.

De laatste dagen presenteerde Williams F1 de ene na de andere sponsor die deel uit maakt van de Baugur Group. Zo zijn Mydiamonds.com, All Saints, en Hamleys allen onderdeel van de IJslandse firma. Volgens recente geruchten zou de Baugur Group een flink aandeel in het Williams F1 team hebben genomen.

Dit laatste bericht wordt met ferm door Williams ontkent. Wel is duidelijk dat de invloed van Baugur Group bij Williams nog zal worden uitgebreid.
“We hebben onderhandelen al enige tijd over een grote sponsordeal met de Baugur Group”, aldus teambaas Frank Williams. “Daarvan hebben we momenteel al de helft uitgevoerd. De andere helft van de overeenkomst wordt later dit seizoen afgewikkeld. Aandelen zijn er echter niet verhandeld.”

Met de komst van de Baugur Group kan Williams haar budget opnieuw opkrikken. Het Engelse team krijgt dit jaar sowieso een groter budget omdat bestaande sponsoren hun bijdragen ook hebben vergroot. Williams is één van de laatste teams die zonder een autofabrikant in de Formule 1 opereert. Het nieuwe seizoen lijkt veelbelovend voor Williams F1, in de wintertesten zat het team er goed bij.

Loading