Force India en de rechtzaken

De naam van het Formule 1 – team Force India is de laatste dagen regelmatig in de rechtszalen te vinden.

Allereerst was er deze week de zaak tegen voormalig sponsoren Etihad en Aldar. Deze twee bedrijven trokken zich vorig jaar onlangs een bestaan zich terug bij het team. De luchtvaartmaatschappij Etihad deed dit omdat teameigenaar Vijay Mallya zijn eigen luchtvaartmaatschappij Kingfisher Airlines via zijn renstal teveel zou promoten.

Mallya is echter van mening dat hij enkel de brouwerijtak van zijn bedrijf KingFisher in de belangstelling bracht. De rechter in Engeland gaf Mallya deze week gelijk en veroordeelde Etihad en Aldar tot het betalen van een boete van 4,6 miljoen Dollar met bijhorende proceskosten. Etihad en Aldar zijn het er niet mee eens en gaan in beroep.

Daarnaast is het bedrijf Aerolab een rechtszaak gestart tegen Force India. Volgens Force India zou Aerolab data gebruiken van het team voor de nieuwe Formule 1 – renstal Lotus. Force India gebruikte in het verleden een windtunnel van Aerolab, dat deed het team in samenwerking met Mike Gascoyne die nu bij Lotus werkt.

Aerolab klaagt Force India nu aan omdat de beweringen niet op waarheid berust zijn en het bedrijf schade lijdt door de slechte publiciteit die hiermee gemoeid is.

(pg)