Force India F1 onthult VJM-01

[photo1]In Mumbai in India heeft het Force India F1 team vandaag haar nieuwe kleurstelling voor 2008 onthuld. De nieuwe kleurstelling was te bewonderen op het voormalige Spyker F1 F8-VII chassis, dat chassis heeft nu de naam VJM-01 gekregen. Deze chassisnaam verwijst naar teambaas Vijay Mallya.

[photo2]De nieuwe kleurstelling van de VJM-01 bestaat uit de kleuren goud, rood, en wit. Op de auto is de sponsoring van Kingfisher, het bedrijf van Mallya, prominent aanwezig. Van het voormalige Spyker F1 team is niets meer te zien. Ook de voormalige hoofdsponsor van Spyker, de bedrijven Etihad en Aldar, zijn niet terug te zien. Michiel Mol, voormalig Spyker F1 teambaas en aandeelhouder bij Force India F1, was wel bij de presentatie aanwezig.

[photo3]Later deze maand is de nieuwe bolide van Force India pas gereed. Voor de eerste Grand-Prix in Australië heeft het Indische teams slechts drie testdagen voor de boeg. Dit baart de teamleiding van Force India F1 wel zorgen. Vijay Mallya liet weten geen wonderen te verwachten, Colin Kolles maakte zich vooral zorgen over de snelle tijden van de concurrentie. Kolles was vooral onder de indruk van de snelheid van McLaren en Ferrari.

Loading