Force India F1 over motorenpartner

[photo1]Het Force India F1 Team heeft op het circuit van Fuji in een vraaggesprek toegegeven dat het voor 2009 mogelijk van motorenpartner wisselt.

Volgens Ian Philips, director of business affairs binnen Force India F1, is Ferrari nog niet bereidt het KERS-systeem volgend jaar met de Ferrari krachtbron te leveren.

“Ferrari denkt niet erg met ons mee”, aldus Philips. “Ferrari wil niet dat wij een eigen KERS-systeem ontwikkelen. Maar Ferrari laat ons niet weten of we volgend jaar een KERS-systeem krijgen of niet.”

“Kijk wij gaan voor volgend jaar een nieuwe auto bouwen. We kunnen geen non-KERS auto bouwen en vervolgens in juli plotseling over moeten schakelen naar KERS omdat Ferrari daar dan klaar voor is. Force India F1 is een kleiner team in de Formule 1 en heeft daarvoor de middelen niet.”

“Het is dan niet meer dan logisch dat wij bij andere motorenleveranciers gaan informeren wat zij ons zouden kunnen bieden.”

Eerder liet Force India F1 al weten dat het niet de faciliteiten heeft om een eigen KERS-systeem te ontwikkelen. Het team uit India is dus afhankelijk van een partner die een krachtbron met KERS-systeem kan leveren.