Doornbos lucht zijn hart

[photo1]Robert Doornbos heeft zich in de nieuwste uitgave van het blad Formule 1 uiterst kritisch uitgelaten over zijn Red Bull teamgenoten bij Toro Roso. De Rotterdammer die de afgelopen twee Grand-Prix goed presteerde bij Red Bull lijkt vooral gefrustreerd omdat hij volgend jaar zeer waarschijnlijk niet kan racen in de Formule 1.

“Tonio Liuzzi is een vriend van me, maar hoe hij racet dat kun je niet serieus nemen”, aldus Robert Doornbos. “Elke race opnieuw maakt hij fouten. Hij is net een clown, maar heeft wel een contract voor 2007. Speed idem dito”.

Bij Toro Rosso teambaas Gerhard Berger laat de Nederlander na de race in Japan zijn ontevredenheid merken:
“Misschien arrogant, maar ik maak geen fouten. Dat zij wel een contract hebben maakt me gek. Op dit soort momenten is het heel frustrerend om Formule 1-coureur te zijn.”

Over de toekomst van Doornbos heerst nog onduidelijkheid. Volgens Harry Muermans zou Doornbos volgend jaar kunnen testen bij Red Bull en kunnen racen in de Champcars. Red Bull teambaas Christian Horner laat echter aan Formule 1 weten dat dit onmogelijk is.

Doornbos zegt dat Horner mag denken dat hij wil maar dat de uiteindelijke beslissing niet door Horner maar door Red Bull eigenaar Dietrich Mateschitz wordt genomen.

De vraag is of of Red Bull volgend jaar wel een testcoureur wil hebben. Volgend jaar is er opnieuw een limiet aan het aantal testkilometers dat mag worden afgelegd. Het lijkt erop dat Red Bull dit zoveel mogelijk door haar racecoureurs zou willen laten doen.

Voor Doornbos zou dan niet anders resten dan de Amerikaans champcars. Daar zou de coureur met steun van Red Bull bij een nieuw te vormen team van sponsor Harry Muermans en ex-Minardi teambaas Paul Stoddart kunnen racen. De Formule 1 zou Doornbos dan even uit zijn hoofd moeten zetten ondanks dat dit bij de Rotterdammer op nummer 1 staat.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading