Force India F1 stelt debuut naadloze versnellingsbak uit

[photo1]Het Force India F1 heet het debuut van haar nieuwe naadloze versnellingsbak uitgesteld. De versnellingsbak zal niet, zoals eerder gepland, in Hongarije maar in Valencia debuteren.

Het team uit India testte afgelopen week voor het eerst met de nieuwe naadloze versnellingsbak. D test verliep succesvol volgens het team, volgens Mike Gascoyne zijn er echter nog meer testkilometers nodig.

Het team gaat de versnellingsbak wel op de vrijdagsessies in Hongarije gebruiken. In de kwalificatie en race zal weer gebruik worden gemaakt van de oude versnellingsbak. Force India F1 is op dit moment nog het enige team dat gebruik maakt met een versnellingsbak die niet uit één stuk is gemaakt. Het team zegt hiermee bijna een halve seconde per ronde te verliezen.

Mocht Force India F1 de nieuwe versnellingsbak in Hongarije hebben ingezet dan zou het een penalty hebben gekregen. Volgens de reglementen moet een versnellingsbak vier Grand-Prix meegaan, de versnellingsbakken in de bolides van Sutil en Fisichella zijn pas drie Grand-Prix oud. In Valencia kan het team de nieuwe versnellingsbak dus zonder penalty inzetten.