Wilson op slicks voor Minardi

[photo1]De test van Minardi op het circuit van Valencia werd bij de andere teams als lacherig ontvangen. Het team van Minardi maakte zich voornamelijk belachelijk door met Formule 3000 banden uit de pitbox te komen.

Volgens het persbericht van Minardi heeft Bridgestone hiervoor gezorgd, omdat er nog geen contract is moest Minardi noodgedwongen op de Formule 3000 banden van Avon gaan rijden.

De test was echter bedoeld om Justin Wilson nog wat kilometers te laten maken. Zo kon de Brit voor de eerste Grand-Prix nog wat ervaring opdoen, iets wat erg belangrijk is in de Formule 1. Minardi testte ook nog wat software, het ging hierbij om een systeem dat data over het gedrag van de bolide naar de pitbox stuurt.

Wilson voelde zich redelijk goed in de bolide, de Engelsman is eigenlijk te lang voor de auto maar bij gebrek aan beter nam de Minardi piloot toch maar plaats. Jos Verstappen was voor de zekerheid opgetrommeld, als Wilson niet meer confortabel zou kunnen zitten dan zou Verstappen het werk overnemen.

Zoals wij al meldde, Wilson voelde zich redelijk goed en Verstappen kon dus vanaf de pitmuur toekijken. De Nederlander maakte een praatje met teambaas Paul Stoddart en keek naar de verrichtingen van zijn jonge teamgenoot. Morgen zal Verstappen zelf in de Minardi PS01 stappen, Verstappen zal dan ook op Avon Formule 3000 banden rijden.

Tijden spelen geen rol, de Minardi rijdt namelijk met de stokoude European motor (Ford motor uit 1999) en met de langzame Avon banden. Bij Minardi mag men pas naar de tijden gaan kijken als de nieuwe Minardi PS03 gereed is.