“Formule 1 heeft Britse Grand-Prix niet nodig” – Ecclestone

Bernie Ecclestone is heel duidelijk, de Formule 1 heeft een Britse Grand-Prix niet nodig. Het organiseren van de Grand-Prix op Donnington is vanwege financieringsproblemen definitief van de baan. Silverstone maakt nu voor volgend jaar een kans maar alleen als het geld op tafel legt.

Volgens een woordvoerder van Silverstone is het aanbod van Ecclestone op dit moment commercieel niet interessant. Ecclestone reageerde meteen: “Ze hoeven het aanbod niet te accepteren.”

“Dit is het zakenleven, we hebben ze een aanbod gedaan. Moeten ze het accepteren? Nee. Hebben we een Britse Grand-Prix nodig? Nee.”

Volgens velen zou de status van Silverstone moeten worden beschermd omdat het een traditionele race is, de Formule 1 is namelijk altijd naar het voormalige vliegveld afgereisd. De teams hebben met de FIA afgesproken dat traditionele circuits moeten worden beschermd, de term traditioneel is echter niet duidelijk omschreven.

“Italie wil traditioneel zijn omdat Monza een oud circuit is”, aldus Ecclestone. “Monza is traditioneel omdat zij altijd hetzelfde circuit hebben gehad.”

“Engeland en Frankrijk hebben altijd op drie circuits gereden. Zij willen korting omdat ze ook traditioneel zijn. Dat is niet traditioneel voor mij. Groot-Britanie heeft geen beschermende status.”

“Kijk ik heb al 40 jaar hetzelfde vliegtuig. Dat is ook traditioneel maar ik krijg van niemand korting. Dat is gewoon hoe het werkt.”

Overigens wordt Ecclestone niet slechter van het contract dat met Donnington is verbroken, naar verluidt moet het circuit bijna 15 miljoen Euro op tafel leggen als annuleringskosten.

(pg)