F1 Nieuws

Formule 1-kenners 'straffen' Max Verstappen voor foutje tijdens GP Miami

Formule 1-kenners 'straffen' Max Verstappen voor foutje tijdens GP Miami
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Formule 1-kenners 'straffen' Max Verstappen voor foutje tijdens GP Miami

Formule 1-kenners 'straffen' Max Verstappen voor foutje tijdens GP Miami
Red Bull Content Pool

De experts van de Formule 1-Power Rankings, die de prestaties van coureurs ranken na iedere race, hebben Max Verstappen buiten de top-3 gelaten na de Grand Prix van Miami. De Nederlander die als tweede finishte in Miami, moet genoegen nemen met de vierde plaats. Lando Norris kreeg het hoogste cijfer van de jury.

In Miami wist Norris zijn eerste overwinning in de Formule 1 te pakken. De Mclaren-coureur had een beetje geluk met de safety car, maar wist daarna voor het oog van Verstappen, maar liefst zeven seconden weg te rijden. Verstappen werd tweede en Ferrari-coureur Charles Leclerc pakte de derde plaats op het stratencircuit in Florida. Maar waar Verstappen op de baan als tweede eindigde, is hij in de Power Rankings buiten het podium gefinisht.

Mclarens op één en twee 

Norris kreeg logischerwijs het hoogste cijfer van de jury. De Brit, die magistraal naar zijn eerste zege reed, kreeg maar liefst een 9,4 van het F1-panel. De reden voor dit hoge cijfer wordt duidelijk uitgelegd door de mensen die hem moesten 'raten': "Lando Norris behaalde de overwinning waar hij zo naar verlangde tijdens de 110e keer dat hij erom vroeg in de Grand Prix van Miami. Hoewel er wat fortuin was met de Safety Car halverwege de race, leverde de manier waarop hij zich bij de herstart verdedigde tegen Max Verstappen en vervolgens wegreed veel lof op, waaronder een hoge score van onze jury", zo liet de Formule 1 op hun website weten.

Opvallend genoeg werd de tweede plaats in de rankings toegewezen aan teamgenoot Oscar Piastri. De Australiër scoorde geen punten, doordat hij zijn voorvleugel tijdens de race moest vervangen, maar reed volgens de kenners wél een sterke race. Piastri kreeg een 8,4.

RB-coureur Yuki Tsunoda maakte de top-3 compleet met een gedeelde tweede plaats. De Japanner, die wederom een ijzersterke race reed, kreeg net als Piastri een 8,4. "Yuki Tsunoda begon zijn weekend in Miami op de achterste plaatsen met een SQ2-exit, terwijl RB-teamgenoot Daniel Ricciardo de hoofdrol speelde om zich als vierde te kwalificeren voor de Sprint en deze vervolgens in de race om te zetten. Maar vanaf dat moment werden de rollen omgedraaid, waarbij Tsunoda zich een weg baande naar Q3 en vervolgens een mooie zevende plaats behaalde tijdens de Grand Prix", zo laat de F1 weten. Tsunoda heeft al 14 punten gescoord en staat tiende in het kampioenschap.

Kenners zien Verstappen de fout ingaan 

Drievoudig wereldkampioen Verstappen leek even op weg te gaan naar zijn vijfde overwinning van het seizoen. Alleen gooide de safety car roet in het eten voor de Limburger. Norris profiteerde hier optimaal van en reed daarna weg bij de Nederlander. Maar vanwege het incident met het paaltje in bocht 15, waar Max zijn vloer beschadigde, kreeg hij een flink lager cijfer dan we van de Red Bull-coureur gewend zijn. De juryleden gaven hem 'slechts' een 8 voor zijn prestaties in Miami.

"Verstappen leek klaar voor een nieuwe overwinning nadat hij de pole position had veiliggesteld en zich bij de start van het veld had weggereden, maar de safety car zou zijn inspanningen ondermijnen en Norris doorlaten. Maar er was een ongebruikelijke fout van de Nederlander in de chicane in bocht 14/15, waardoor hij autoschade opliep , terwijl hij na de herstart geen antwoord had op het tempo van de leidende McLaren."

Bekijk de volledige top 10 van de GP in Miami hieronder:

power rankings miami
©F1

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties