Formule 1 voor derde keer naar Rotterdam

[photo1]In augustus 2007 zal voor de derde maal op rij het succesvolle evenement Bavaria City Racing plaatsvinden in de binnenstad van Rotterdam. Dit is 31 oktober bekend gemaakt door de gemeente Rotterdam. De exacte datum en de route zullen in de loop van dit jaar bekend worden.

Het evenement trok zowel in 2005 als in dit jaar honderdduizenden bezoekers naar de binnenstad. Afgelopen jaar demonstreerden Christijan Albers, Tiago Monteiro en Nico Rosberg met hun Formule 1 bolides hun kunsten, evenals Jos Verstappen en Jan Lammers met hun A1 bolides. Daarnaast waren verschillende andere raceklassen vertegenwoordigd waaronder de DTM, de Duitse Formule 3 en de Formule Renault. Ook premier Balkenende en burgemeester Ivo Opstelten waren de hele dag zichtbaar onder de indruk.

[photo2]Organisator Robert Heilbron: ‘’We bekijken de mogelijkheden om de dagen voorafgaand aan het evenement extra activiteiten voor de racefans te organiseren. Dat het evenement een grote uitstraling heeft blijkt uit het feit dat we inmiddels door ongeveer 20 steden wereldwijd zijn uitgenodigd om ons concept toe te lichten. Autosport is hot en ons evenement blijkt marketingtechnisch voor steden, regio’s en landen uitermate interessant om zich te profileren’’.

Bron: Bavaria city racing

Loading