Forse kritiek op Nissany

[photo1]De Israëliër Chanoch Nissany maakte afgelopen weekend zijn Grand-Prix debuut bij Minardi als derde coureur. De 42-jarige coureur reed acht ronden voordat hij zijn Minardi in de grindbak zette.

Minardi kon de auto voor de tweede sessie niet meer repareren en Nissany kwam dus niet meer in actie. In die korte tijd lijkt de Israëliër echter geen vrienden gemaakt te hebben. Nick Heidfeld die een tijdje achter Nissany reed uitte forse kritiek.
“Deze man hoort niet in een Formule 1 auto”, aldus Nick Heidfeld. “Iemand die zo langzaam is als Nissany is een groot risico op de baan en kan gevaar opleveren voor de andere coureurs.”

Naast de kritiek van Heidfeld hebben de andere Formule 1 teams en coureurs ook vragen gesteld over het optreden van Nissany. Enkele teams hebben de FIA gevraagd naar het superlicentie systeem te kijken. Nu krijgt elke coureur die voldoende kilometers in een Formule 1 auto heeft gemaakt een superlicentie, enkele teams willen dat langzame coureurs zoals Nissany helemaal niet meer in aan aanmerking mogen komen voor een superlicentie.

Nissany was maar liefst 13 seconden langzamer dan de snelste man. De Israëliër zorgde eerder dit jaar al voor verbaasde gezichten toen hij teamgenoot Christijan Albers eerder dit jaar bij een test pardoes van de baan reed.

Om Nissany hoeven de coureurs niet meer bang te zijn. De Israëliër komt dit seizoen niet meer in actie voor Minardi tijdens een Grand-Prix. Na de kritiek lijkt het ook uitgesloten dat we Nissany nog ooit tijdens een Grand-Prix weekend in actie zien.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading