Frentzen wil naar Jordan

[photo1]Arrows coureur Heinz Harald Frentzen wil komend seizoen het liefst in een Jordan rijden. Dit vertelde de Duitser gisteren tegenover Duitse media.

“Ik prefereer de Jordan” aldus Heinz Harald Frentzen. “Ik voel me thuis bij dat team, het team heeft een goede bolide en een sterke motor.”

Voor de Grand-Prix van Frankrijk deed Eddie Jordan Frentzen al een aanbod om eenmalig in de Jordan te stappen. Fisichella raakte tijdens deze Grand-Prix geblesseerd en kon niet aan de race deelnemen.

Frentzen weigerde echter omdat hij nog een rechtzaak heeft lopen tegenover Eddie Jordan. Jordan zette Frentzen vorig seizoen plotseling aan de kant.

Naast Jordan schijnt ook Sauber interesse te hebben, in een officieel persbericht laat Sauber echter weten pas in augustus over de coureurs te gaan denken.

Frentzen reed van 1994 tot 1996 bij Sauber, na de Grand-Prix van Monaco in 1994 kreeg Frentzen een aanbod van Williams. De Williams coureur Ayrton Senna was overleden en Williams zocht een nieuwe coureur. Frentzen weigerde, hij zou het niet eerlijk vinden tegenover Sauber. Wendlinger lag toen in coma en Sauber had geen andere coureurs in dienst. Frentzen liet Peter Sauber dus niet vallen.

Sinds die tijd hebben Sauber en Frentzen het altijd goed met elkaar kunnen vinden. Nu zou Sauber wel oren hebben om Massa te vervangen. Sauber zou Massa te onervaren vinden, daarnaast maakt Massa regelmatig brokken.

Echter Nick Heidfeld rijdt ook al bij Sauber, sponsoren van het team vinden het waarschijnlijk niet goed als Sauber twee Duitsers in dienst neemt.

Een ding is in ieder geval zeker, Frentzen rijdt volgend jaar niet voor Arrows.

Loading