Gascoyne: De test missen is geen nadeel

[photo1]Dat het Spyker team de aankomende tests in Maleisië niet aanwezig gaat zijn is geen nadeel. Dat zegt technisch directeur Mike Gascoyne in een persbericht dat Spyker vrijgaf. Spyker mist de 3 tesdagen omdat ze op de thuisbasis in Silverstone aan updates aan de wagen werken voor de race.

“We kunnen de auto nooit op tijd van de nieuwe onderdelen voorzien voor de test. De wagens gaan direct vanuit Melbourne naar Kuala Lumpur maar het team gaat doorontwikkelen in de fabriek in Silverstone. We zijn een klein team en we moeten goed opletten wat we doen met ons budget. We zouden dus 3 dagen lang rondrijden zonder updates op de wagen. We kennen het circuit, we kennen de banden en de vrijdag trainingen zijn extra lang geworden dus we hebben de kans om de nieuwe onderdelen testen voor de race. Deze test missen werkt niet in ons nadeel” Aldus Gascoyne.

Volgens Spyker worden de wagens in Maleisië uitgerust met nieuwe Barge Boards, Sidepod openingen, een nieuw bodywork en een nieuwe diffuser die getest zijn in de windtunnel.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading