Geen faillissementsaanvraag Spyker

In tegenstelling tot wat het Algemeen dagblad gisteren melde is er geen faillissementsaanvraag ingediend voor Spyker. De AFM, die stichting die toezicht houdt op de beurs, heeft de transacties in het aandeel Spyker van gisteren terug gedraaid. Dit betekent dat de koers van Spyker weer hetzelfde is als gisteren aan het begin van de dag.

Spyker geeft overigens wel toe dat er gedreigd is met een faillissementsaanvraag. Zurich verzekering zou 295.000 euro tegoed hebben van de Nederlandse sportwagenfabrikant. Spyker betwist de hoogte van deze vordering. Beide partijen zijn al enige met elkaar in onderhandeling. Overigens zou de vordering van Zurich verzekeringen veel te laag zijn om Spyker ook daadwerkelijk failliet te kunnen laten verklaren.

Overigens lijkt er steeds meer interesse van kopers voor het Formule 1 team van Spyker te komen. Naast Michiel Mol worden nu ook de namen van Vijay Mallya en Tony Teixeira genoemd.

Teixeira is een Zuid-Afrikaan en rijk geworden door de handel in olie en diamanten. Teixeira is betrokken bij A1GP en zou ook graag een Formule 1 willen kopen. De Zuid-Afrikaan zegt interesse te hebben in Spyker maar nog niet met het Nederlandse team over een overname te hebben gesproken.

Vijay Mallya is de man achter het bedrijf Kingfisher. Kingfisher is een snelgroeiende luchtvaartmaatschappij. Het bedrijf is al sponsor van Toyota en wil ook graag een eigen Formule 1 team. Vijay Mallya is afkomstig uit India en zou een Indiaas Formule 1 willen hebben.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading