Geen Formule 1 nachttest

De Formule 1 teams hebben het plan afgeblazen om een nachttest te organiseren. De nachttest zou moeten plaats vinden voor de Grand-Prix van Singapore, de eerste race die in het donker met kunstmatige verlichting verreden zal worden.

Het idee van de nachttest kwam van Technical Working Group van de FIA. Deze groep wilde de coureurs en teams laten wennen aan de nieuwe omstandigheden.

Voor de coureurs om te wennen aan het kunstlicht, voor de constructeurs omdat de auto’s anders dienen te worden afgesteld. In het donker zijn de temperaturen namelijk lager waardoor vooral de motoren anders dienen te worden afgesteld.

De Formule 1 teams hebben het plan echter afgeschoten omdat de test te duur zou zijn. De organisatie van de Grand-Prix van Singapore heeft in een reactie laten weten mogelijk voor de Grand-Prix een extra sessie te laten plaats vinden.

De MotoGP teams rijden dit weekend voor het eerst met kunstlicht in Qatar. Enkele MotoGP teams testte onlangs al in deze omstandigheden, deze test was succesvol.

Loading