Het rommelt weer bij Honda

[photo1]Bij sommige Formule 1 teams lijkt het wel nooit rustig te worden. Honda F1 mag zich zeker tot deze teams rekenen maar dan niet in positieve zin. De Japanners herstructureren voortdurend en nu een week voor het de start van het nieuwe seizoen lijken opnieuw enkele sleutelfiguren het Honda F1 team verlaten te hebben.

Yasuhiro Wada, de voorzitter en general manager van de sportdivisie van Honda, zal zijn positie eind maart verlaten. Wada zal in Australie nog wel van de partij zijn. Wada zal vanaf begin april verantwoordelijk worden voor de PR-afdeling van Honda in Japan. Keita Muramatsu zal Wada opvolgen.

Daarnaast verandert er ook wat voor teambaas Ross Brawn en CEO Nick Fry, beide mannen moeten voortaan rapporteren aan Hiroshi Oshima.

De chief designer van Honda, Kevin Taylor, lijkt het team inmiddels te hebben verlaten. Hoewel dit nog niet officieel bevestigd is lijkt hij alvast slachtoffer te zijn van de teleurstellende prestaties deze winter van de nieuwe Honda F1 bolide.

Honda sloot gisteren een driedaagse privé-test op het circuit van Jerez. Volgens de Japanners is hier met een verbeterd aërodynamisch pakket vooruitgang geboekt.

Loading