Geen Grand-Prix meer op Fuji

Het circuit van Fuji heeft vanmorgen in een persverklaring laten weten niet langer de Japanse Grand-Prix te willen organiseren. Fuji, dat eigendom is van Toyota, leidt teveel verlies op de Grand-Prix.

Fuji zou de Japanse Grand-Prix delen met Suzuka, volgend jaar zou de Formule 1 weer naar Fuji komen. Het circuit van Fuji werd de afgelopen jaren voor velen miljoenen door Toyota gerenoveerd. Het circuit ligt vlakbij Tokio in de uitlopers van de Mount Fuji. Kostendekken is het circuit, mede dankzij de Formule 1, nog altijd niet.

Het is door het terug trekken van Fuji onzeker geworden of er volgend jaar wel een Japanse Grand-Prix zal zijn. Het circuit van Suzuka, waar dit jaar de Grand-Prix wordt gehouden, kampt ook al met een tekort. Suzuka is eigendom van Honda, deze autofabrikant trok zich vorig jaar volledig terug uit de Formule 1. Honda zal er dan ook niet op zitten te wachten om miljoenen te investeren in een Grand-Prix.

Japan is voor de autofabrikanten een belangrijke markt, daarnaast is de Formule 1 in het land ook populair. De circuits van Fuji en Suzuka worden dan ook steevast goed bezocht door de Japanse fans. Het verlies van de circuits zit hem vooral in de gelden die aan de FOM moeten worden afgedragen. Eerder kwamen hier de circuits van Montreal, Hockenheim, en Spa-Francorchamps al in de problemen.

Loading