Geen presentatie voor Force India

Ook miljardair Vijay Mallya lijkt niet immuun te zijn voor de financiële crisis, de teambaas van Force India F1 heeft laten weten dit jaar geen presentatie voor zijn team te organiseren. Vorig jaar organiseerde Mallya nog een peperdure launch in Mumbai.

“Er zal dit jaar geen presentatie zijn”, aldus Mallya. “We zullen alles richten op de nieuwe auto. We zullen aan de laatste twee testsessies voor de Grand-Prix van Australië deel kunnen nemen.”

Ex- Formule 1 coureur David Coulthard liet deze week weten Force India F1 als mogelijke verrassing voor het nieuwe Formule 1 – seizoen te zien. Volgens de Schot zou Force India F1 fors van de samenwerking met McLaren kunnen profiteren. McLaren zal Force India F1 van een Mercedes motor, versnellingsbak, aandrijflijn, en KERS-systeem voorzien.

Mallya nuanceert deze verwachting: “Verwacht niet teveel van ons, we hebben nauwelijks getest als we in Melbourne aan komen. De monteurs en coureurs zullen de auto nog niet goed genoeg kennen. Vanaf de Grand-Prix van Spanje in Barcelona kunnen we pas echt serieus competitief zijn.”

PG

Loading