Wie wordt de vervanger van Kubica?

Hoewel het langzaam beter gaat met Robert Kubica blijft de realiteit dat de 26-jarige Pool de komende weken nog in een ziekenhuis moet verblijven, daarna zal een revalidatie van tenminste enkele maanden volgen. Bij Lotus Renault rijst nu de vraag op, wie gaat Kubica in deze periode vervangen?

Vorige week nog presenteerde Lotus Renault Bruno Senna als eerste reserve-coureur. Ondanks deze rol lijkt de kans klein dat de Braziliaan ook daadwerkelijk gaat rijden:
“Ik ben me aan het oriënteren” aldus Eric Broullier. “Kijk als om een vervanging van enkele weken gaat dan zou onze huidige coureurs voldoen. Maar als het om een langere vervanging gaat dan wil ik extern rond gaan kijken, dan willen we iemand met ervaring.”

Nu Kubica voor maanden is uitgeschakeld lijken de testcoureur van Lotus Renault, Romain Grosjean, Ho Pin Tung, en Bruno Senna, geen al te grote kans te maken. Extern worden de namen genoemd van Nick Heidfeld, Pedro de la Rosa, en Tonio Liuzzi. Vooral Heidfeld en De la Rosa lijken kanshebbers, zij hebben namelijk als enige coureurs al uitgebreid met de nieuwe Pirelli – banden getest. Daarnaast zitten beide mannen momenteel zonder contract.

Daarnaast zingt ook nog de naam van Kimi Raikkonen rond. Raikkonen wil dit jaar in eigen prive-bolide van Citroen strijden in het WRC kampioenschap, een overstap naar de Formule 1 zou echter zomaar kunnen. Voor Lotus Renault zou het een mooie publiciteitsstunt zijn daarnaast zou het team weer een echte kopman hebben. Vraag blijft, zou Raikkonen ook oren hebben naar een terugkeer? Enkele maanden geleden koos hij nog voor het WRC in plaats van de Formule 1.

Hoe dan ook we houden je op de hoogte!

Loading