Geen punten voor McLaren in Italië

[photo1]West McLaren Mercedes coureur David Coulthard finishte in de Grand Prix van Italië die vandaag verreden werd als zevende. Met die zevende plaats was hij een halve seconde verwijderd van een WK-punt. De Italiaanse Grand Prix begon slecht voor Coulthard. In de eerste bocht verloor hij zijn voorvleugel, waardoor hij de pits in moest voor een nieuwe. Raikkonen eindigde zijn race in de dertigste ronde met een opgeblazen motor. Coulthard had zijn geplande pitstop in de zevenendertigste ronde. Het bijtanken en het verwisselen van banden kostte coulthard maar 8 seconden. Coulthard is met 37 punten vijfde in het rijderklassement en Raikkonen staat zesde met 20 punten. In het constructeurkampioenschap blijft McLaren op de derde plaats staat met 57 punten.

David Coulthard:
“Dit is niet dé manier om het Europese seizoen te eindigen, maar we gaan door. Na de start kwam ik in aanraking met Kimi omdat hij gehinderd werd door een wagen voor hem. Ik kon niet snel genoeg reageren, en ik verloor mijn voorvleugel. Ik ben die zelfde ronde nog de pits in gereden om een nieuwe voorvleugel te halen. Ik was erg voorzichtig toen ik op een ronde gezet werd. Dit koste mij veel tijd en waarschijnlijk ook WK-punten.”

Kimi Raikkonen:
“Ik kwam na de start voor Irvine terecht, en daarna was het een kwestie van op de baan blijven. Het is erg jammer dat mijn motor het begaf, ik had vandaag derde kunnen worden. Maar ja, dat zijn van die zaken die ik zelf niet in de hand heb. Ik kijk in ieder geval al uit naar volgend seizoen.” Aldus een enigszins teleurgestelde Kimi Raikkonen.

Ron Dennis, teambaas McLaren:
“Beide rijders hadden veel problemen. Door die problemen konden wij vandaag niet in de punten finishen. Zoals altijd is ons doel om te winnen. Dat betekend dat wij nog veel werk te doen hebben voor seizoen 2003.”

Norbert Haug, Mercedes sportdirecteur:
“David verloor zijn kansen op een goed resultaat doordat hij problemen had in de eerste bocht. Hierdoor moest hij de pits in en daar verloor hij meer dan dertig seconden. Kimi’s race ging geheel volgens plan totdat zijn motor het begaf in ronde 30. De oorzaak daarvan wordt nog onderzocht.”

Loading