Giorgio Pantano in beeld bij Williams

[photo1]Italiaan Giorgio Pantano is in beeld bij Williams, het Britse team wil Pantano graag aantrekken als testrijder. De sympathieke Italiaan kwam vorig jaar nog in het Formule 3000 kampioenschap in actie.

Pantano maakte dit seizoen veel indruk in het Formule 3000 kampioenschap, in de laatste race moest hij Sebastian Bourdais toch voor laten gaan. Pantano reed daarna enkele keren in de Minardi two-seater, daarmee won hij de two-seater race op het circuit van Donnington.

Pantano testte eerder al voor Benetton en McLaren, bij Benetton wees hij een testcontract van de hand omdat hij liever wilde racen. Benetton trok Mark Webber vervolgens aan als vervanger.

“Nu Pizzonia bij Jaguar getekend heeft zijn ze [Williams – red] op zoek naar een vervanger om samen met hun andere testcoureur Marc Gene het testwerk te verrichten.” Aldus Pantano’s manager Alf Boarer.

“Williams heeft Giorgio en Vitantonio Liuzzi uitgenodigd om de 26, 27 en 28 november in Valencia te komen testen. Het weekend erna is Nico Rosberg uitgenodigt om in Barcelona te komen rijden. Ik heb ook begrepen dat ze [Williams -red] voor het einde van het jaar nog één of twee andere coureurs een kans krijgen. Daarna wordt besloten wie van hen het meest geschikt is voor de rol van testcoureur.”

“Dit is een ideale kans voor Giorgio om te mogen rijden in de Williams van dit jaar en ik vermoed dat hij erg snel zal zijn, hopelijk leidt dit tot grotere mogelijkheden.”