GP Canada: Michael Schumacher pakt wederom de zege

Michael Schumacher heeft de Grand-Prix van Canada op zijn naam geschreven. Schumacher heeft nu al 43 WK punten voorsprong op Ralf Schumacher en Juan Pablo Montoya. Voor Ferrari betekend dit dat het team nu heeft 150 overwinningen heeft behaald.

Montoya moest vandaag met een motorisch probleem uitvallen. Ralf Schumacher kende problemen bij zijn pitstop, in de uitloopronde van de Grand-Prix viel ook hij stil met een motorisch probleem.

David Coulthard reed zijn McLaren naar een knappe 2e plek, Rubens Barrichello zat hem op de hielen maar kon hem niet meer passeren.

De safety-car kwam nog naar buiten toen Jacques Villeneuve zijn motor op het rechte stuk opblies. Crashes waren er niet, even was er twijfel nadat Allan McNish spinde. De Toyota van McNish werd echter snel weg geduwd zodat een safety-car niet nodig bleek.

In de het middenveld en in de achterhoede waren er veel gevechten. Gelukkig waren er geen crashes tussen coureurs. Ook in de laatste bocht waar in andere jaren veel coureurs crashten, crashte dit jaar helemaal niemand.

1. M. Schumacher
2. D. Coulthard
3. R. Barrichello
4. K. Raikkonen
5. G. Fisichella
6. J. Trulli
7. R. Schumacher
8. O. Panis
9. F. Massa
10. T. Sato
11. M. Webber
12. N. Heidfeld
13. H. Frentzen
14. A. Yoong
15. J. Button

Loading