GP Europa: Startopstelling

[photo1]Vanmiddag gaat op het circuit van Nurburgring in de eifel het licht op groen voor de 10e race van het wereldkampioenschap. De race is voor de Nederlanders misschien wel de race van het jaar. Veel van onze landgenoten bezoeken de race maar 1 niet. Christijan Albers werd voor deze race uit de wagen van Spyker gezet. Hij wordt vervangen door Markus Winkelhock.

Startopstelling
Op de 1e rij vinden we Kimi Raikkonen en Fernando Alonso. Alonso moest de pole aan Raikkonen laten door een foutje in S2. Kan er dus op wijzen dat Alonso lichter is.

Op plek 3 en 4 staan Felipe Massa en Nick Heidfeld. Massa loopt het hele weekend al een beetje achter Raikkonen aan. Heidfeld werd vader dit weekend en ging vrijuit voor een eventuele persconferentie.

Op de 3e startrij staan Robert Kubica en Mark Webber. BMW is goed vertegenwoordigd aan de kop van het veld. Red Bull heeft alleen Webber voorin het veld.

Op de 4e startrij komen we Kovalainen en Trulli tegen. Kovalainen kent tot nu toe een slecht weekend maar is in de kwalificatie Fisichella wel te snel af. Trulli is voor het eerst dit weekend sneller dan teamgenoot Ralf Schumacher die op plek 9 staat naast Lewis Hamilton die gisteren zwaar crashte in de Schumacher S.

De 6e startrij is een onderonsje voor Williams die met beide auto’s net niet in de top 10 konden komen. Rosberg en Wurz hebben dus de beste plaatsen om te spelen met hun benzine.

Op de 13e plek staat een tegenvallende Fisichella die het hele weekend al niet lekker bezig is. Daarnaast staat Rubens Barrichello die een beetje de positie waar Honda nu is vertaald.

Super Aguri kwam net naar Q2 Davidson was sneller dan Sato, ze staan op plek 15 en 16.

Op plek 17 staat Jenson Button. Hij haalde de 2e cut niet wat hem natuurlijk erg tegenviel. Daarnaast staat Scott Speed die ook de 2e cut niet haalde.

De 1 na laatste startrij is een Red Bull onderonsje. Liuzzi staat voor Coulthard. Die last had van verkeer in zijn ronde waardoor hij net te laat was voor een laatste snelle ronde.

Laatste rij is zoals gebruikelijk voor het Nederlandse Spyker Sutil kwalificeerde zich zoals verwacht voor Markus Winkelhock.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading