GP Hongarije: Rubens Barrichello pakt derde overwinning

De Braziliaan Rubens Barrichello heeft vandaag de Grand-Prix van Hongarije op zijn naam geschreven. Teamgenoot Michael Schumacher werd tweede, hiermee schrijft Ferrari het constructeurskampioenschap op zijn naam.

Al bij de start liepen Barrichello en Schumacher meteen weg van de rest van het veld. Ze zouden de leiding niet meer uit handen geven. Ralf Schumacher maakte weliswaar een betere start maar Michael Schumacher ging voor de eerste bocht iets later in de remmen.

Jarno Trulli, Oliver Panis, en Juan Pablo Montoya hadden minder geluk, ze maakten allen een slechte start. Achter de beide Ferrari’s pakt Ralf Schumacher de derde plek terwijl Fisichella de vierde plek pakt.

Rondelang veranderd de volgorde niet, ook na de pitstop blijft alles ongewijzigd. Montoya en Raikkonen vechten voor de zevende plek een pittig duel uit waarbij M,ontoya de baan verlaat, hierbij beschadigd hij zijn bolide. De rest van de race kon Montoya geen rol van betekenis meer spelen.

Ondertussen reden de rode Ferrari’s steeds verder weg, Barrichello en Schumacher verbreken ronderecord na ronderecord.

Daarachter zwemt Ralf Schumacher in zijn eentje tussen de rest van het veld in, Schumacher rijdt een eenzame race.

De race is redelijk saai, weinig actie en weinig inhaalmanoevres. Af en toe mag er nog iemand uitvallen, Jacques Villeneuve kent een versnellingsbakprobleem. Anthony Davidson en Jenson Button maken fouten en spinnen van de baan.

Bij de tweede serie pitstop is er wat meer actie, de pitstop van Australiër Mark Webber is opmerkelijk. Bij de Minardi piloot hangt een drinkslangetje los, een monteur probeert dit vast te maken maar dit lukt niet. Webber knikt druk nee in de cockpit, Webber geeft al gas maar de bolide staat nog op krik. Pas als de krik naar beneden gaat kan Webber wegrijden, dit “grapje” kost Webber 45 seconden.

Ook de pitstop van de Fin Salo is opmerkelijk, de coureur vecht een leuk duel uit met Pedro De La Rosa. Beide komen tegelijk de pits in, de pitstop van De La Rosa is sneller. De La Rosa rijdt langs Salo die nog stilstaat, dan vertrekt Salo plotseling en stuurt vol naar links. De La Rosa moet in de remmen en rijdt bijna tegen de pitmuur aan. Salo blijft De La Rosa vervolgens voor.

Vervolgens gebeurd er niets meer, Rubens Barrichello wint zijn derde Grand-Prix voor teamgenoot Michael Schumacher die ook tevreden mag zijn.

1 R. Barrichello Brazilië Ferrari 1h41m49.001s
2 M. Schumacher Duitsland Ferrari +0.4
3 R. Schumacher Duitsland Williams +13.3
4 K. Räikkönen Finland McLaren +29.4
5 D. Coulthard Schotland McLaren +37.8
6 G. Fisichella Italië Jordan +1.08.8
7 F. Massa Brazilië Sauber +1.13.6
8 J. Trulli Italië Renault +1
9 N. Heidfeld Duitsland Sauber +1
10 T. Sato Japan Jordan +1
11 J.P. Montoya Colombia Williams +1
12 O. Panis Frankrijk BAR +1
13 M. Salo Finland Toyota +2
14 P. De la Rosa Spanje Jaguar +2
15 A. McNish Schotland Toyota +2
16 M. Webber Australië Minardi +2

Loading