GP Italië: Schumacher slaat terug!

Wereldkampioen Michael Schumacher heeft de Grand-Prix van Italië op zijn naam geschreven. Zijn naaste concurrent Juan Pablo Montoya eindigde op 7 seconden als tweede.

Kimi Raikkonen eindigde als 4e, Barrichello besloot het podium. Montoya wist Schumacher de hele race te volgen, de Columbiaan bleek echter niet in staat een aantal uit te kunnen voeren. In de laatste paar ronden besloot de Columbiaan dan ook vrede te nemen met de tweede plaats.

Marc Gené die Ralf Schumacher eenmalig verving maakte veel indruk, hij wist uiteindelijk als 5e te eindigen. Bij McLaren moest men tevreden zijn met de 4e plek van Raikkonen, Coulthard viel 8 ronden op een 5e plaats liggend met technische problemen uit.

Renault kende een dramatisch weekend, Jarno Trulli moest al in de 1e ronde nadat hij in gevecht was met Montoya uitvallen. Alonso toucheerde eerst Verstappen en maakte daarna nog een fout in de chicane waardoor hij een van zijn barge-boards vernielde. Door een zeer late uitval van Heinz Harald Frentzen eindigde Alonso uiteindelijk toch nog als 8e.

Jos Verstappen had opnieuw niet veel geluk, Justin Wilson kwam niet weg bij de start, de Nederlander moest de Jaguar ontwijken. Juist toen Verstappen om de Jaguar heen stuurde raakte Alonso het achterwiel van Verstappen. Beide coureurs moesten de pits in, Verstappen om een lekke achterband te vervangen en Alonso voor een nieuwe neus.

Na de pitstop waren de rondetijd niet oké en klaagde Verstappen steeds over technische problemen. Nadat de Nederlander 4 pitstops had gemaakt besloot het team op te geven, waarschijnlijk met motorische problemen.

1. M. Schumacher Ferrari
2. J.P. Montoya Williams + 5.2
3. R. Barrichello Ferrari + 11.8
4. K. Räikkönen McLaren + 12.8
5. M. Gené Williams + 27.8
6. J. Villeneuve BAR + 1 ronde
7. M. Webber Jaguar + 1 ronde
8. F. Alonso Renault + 1 ronde
9. N. Heidfeld Sauber + 1 ronde
10. G. Fisichella Jordan + 1 ronde
11. Z. Baumgartner Jordan + 1 ronde
12. N. Kiesa Minardi + 2 ronden
13. H. Frentzen Sauber + 2 ronden