GP Mexico nu al op losse schroeven

Het is nog maar de vraag of de Grand-Prix van Mexico op het circuit van Cancun ooit plaats zal gaan vinden. Het circuit heeft een overeenkomst met Bernie Ecclestone om er vanaf 2006 Grand-Prix te laten verrijden.

Om de deadline van 2006 te halen had de bouw van het circuit in januari moet beginnen. Tot nu toe is er echter nog helemaal niets gebeurd en het is nog maar de vraag of er überhaupt nog iets gaat gebeuren. Het land waarop het circuit komt te liggen is namelijk van een groot aantal agrariërs.

Deze voornamelijk kleine agrariërs zijn naar de rechter gestapt, men wil niet onteigend worden. Deze rechtsgang blokkeert voorlopig de bouw van het circuit. De bouw van het circuit wordt hiermee vertraagd, het lijkt bijna onmogelijk om de deadline van Ecclestone te halen. Daarnaast protesteren ook milieuorganisatie tegen de komst van het circuit, zij vrezen voor onherstelbare milieuschade.

Mexico dat jarenlang een Grand-Prix had zag de Formule 1 in 1992 voor het laatst in Mexico Stad verschijnen. Het land werkte de afgelopen jaren hard aan de plannen om een terugkeer van de Formule 1 mogelijk te maken. De Formule 1 zou het land een financiële impuls moeten geven. Ecclestone had hier wel oren naar maar nu de deadlines van de contracten met Ecclestone niet gehaald lijken te worden lijken de contracten met de Brit waardeloos.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading