GP USA: Rubens Barrichello wint

[photo1]Braziliaan Rubens Barrichello heeft de Grand Prix van de Verenigde Staten op zijn naam geschreven. Barrichello kreeg de overwinning cadeau van stalgenoot Michael Schumacher, de Duitser reed bijna de gehele wedstrijd aan de leiding.

Pas bij de finish liet Schumacher zijn gas los, Barrichello was verbaasd en won pardoes de Grand-Prix. McLaren coureur David Coulthard die derde werd kwam er helaas niet aan te pas.

Beide Williams coureurs reden elkaar al in de tweede ronde van de baan. Juan Pablo Montoya probeerde Ralf Schumacher te passeren, Ralf Schumacher liet het gas echter niet los en schoof van de baan. In zijn schuifpartij nam hij zijn stalgenoot mee. Montoya kon zijn weg vervolgen, Ralf Schumacher verloor zijn achtervleugel. In de pits werd deze nog gererapareerd, de rest van wedstrijd speelde Schumacher echter geen rol meer.

Montoya werd uiteindelijk nog vierde. Jarno Trulli reed een sterke race en werd vijfde. Jacques Villeneuve wist zijn goede zevende startpositie te verzilveren door als zesde over de finish te komen.

Alleen beide Minardi coureurs, Raikkonen, en De La Rosa vielen uit. Yoong, Raikkonen, en De La Rosa kenden motorische problemen. Webber kende een probleem met de stuurinstallatie.

1 R. Barrichello Brazilië Ferrari 1h31.07.934
2 M. Schumacher Duitsland Ferrari +0.010
3 D. Coulthard Schotland McLaren +7.798
4 J.P. Montoya Colombia Williams +9.910
5 J. Trulli Italië Renault +56.846
6 J. Villeneuve Canada BAR +58.311
7 G. Fisichella Italië Jordan +1
8 J. Button Engeland Renault +1
9 N. Heidfeld Duitsland Sauber +1
10 E. Irvine Ierland Jaguar +1
11 T. Sato Japan Jordan +1
12 O. Panis Frankrijk BAR +1
13 H. Frentzen Duitsland Sauber +2
14 M. Salo Finland Toyota +2
15 A. McNish Schotland Toyota +2
16 R. Schumacher Duitsland Williams +2

Loading