GP2: Podium voor Van der Garde in Istanbul

Hij wilde een podiumplaats, hij pakte een podiumplaats. Giedo van der Garde finishte de sprintrace in Istanbul als derde en sluit zodoende het Turkse weekend af met flink wat punten. Het zorgt voor optimisme bij de Nederlander, die pas over een maand weer aan de bak zal moeten.

“Het was een goede race”, zei Giedo. Niet briljant, maar goed. We hebben dit weekend weer flink wat punten binnengehaald en als we zo doorgaan ziet het er positief uit. In de race had ik een probleem met mijn sidepot, waardoor ik tijd verloor op het rechte stuk. Ik had een mooi gevecht met Davide Valsecchi, maar ik wist hem gelukkig achter me te houden.”

“Afgelopen weekend was ik de hele tijd een beetje koortsig, dus gezien de situatie hebben we er het maximale uitgehaald. We racen pas weer over een maand, in Valencia, dus ik ga nu weer hard trainen, zodat we er weer zullen staan.”

Giedo eindigde de eerste race als vijfde, maar schoof een plaatsje op toen teamgenoot Sergio Perez uit de uitslag werd geschrapt.