Hamilton in orde

[photo1]Lewis Hamilton heeft niks overgehouden aan zijn zware crash in de Schumacher S vanmiddag. Dat maakte Ron Dennis vanmiddag bekend. Of Hamilton aan de start staat van de race morgen is nog onbekend.

Hamilton: “Ik ben in orde en we zullen later zien of ik kan rijden morgen. Iedereen heeft heel goed voor me gezorgd. We weten de oorzaak van het ongeval en ik ben blij dat alles goed is. Ik hoop echt dat ik kan racen morgen.

Dennis: Het belangrijkste is dat Lewis in orde is zonder gebroken botten of ander letsel. Hij is naar het ziekenhuis geweest voor een CT scan en we zullen later vandaag kijken of hij morgen kan rijden. Het ongeluk werd veroorzaakt door een fout in de luchtregelaar of de wielsleutel waardoor die wielmoer niet goed vastzat. We gaan een onderzoek instellen hoe zoiets kon gebeuren”

Zo leek het er dus even op dat er voortijdig een einde kwam aan Hamilton’s podiumreeks. Of dat ook daadwerkelijk zo is zal de FIA morgenvroeg zeggen want Hamilton moet zich morgenvroeg daar melden voor een controle. Aan de hand van die controle wordt beslist of Hamilton mag rijden.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading