Hamilton op pole voor Duitse GP

[photo1]Lewis Hamilton heeft pole position gepakt voor de Grote Prijs van Duitsland. De Engelsman was in 1.15,6 Felipe Massa en teamgenoot Heikki Kovalainen te rap af. Kimi Raikkonen stelde teleur. Hij trainde slechts de 6e tijd.

Op klokslag twee uur gaan de wagens de baan op voor de twintig minuten durende 1e kwalificatiesessie. Na een kleine vijf minuten komen de Ferrari’s op de baan. Raikkonen en Massa maken vanaf dan de dienst uit. Maar als Kovalainen en Hamilton de baan opkomen weet Hamilton een verlies van drietiende in de 1e twee sectors om te zetten naar een winst van een aantal tienden. Met nog 2 minuten te gaan zet Massa dan een tijd neer van 1.14,921 en niet veel later is het Raikkonen die doorschuift naar de 2e stek. Wie gaan er dan afvallen? Onderaan de lijst zien we helaas zoals gebruikelijk Force India. Sutil outqualified teamgenoot Giancarlo Fisichella. Barrichello en Piquet mogen na twintig minuten ook uitstappen en Nakajima miste op een tiende Q2. Snelste tijd was voor Massa in 1.14,921 gevolgd door teamgenoot Raikkonen, Hamilton, Kovalainen, een goed presterende Vettel, Trulli, Glock die een goeie Q1 compleet maakt voor Toyota, Heidfeld, Rosberg en Mark Webber maakt de top 10 vol. De tijden gaan weer op 0 en de heren coureurs maken zich op voor Q2.

Na een korte pauze van 5 minuten mogen de coureurs gaan strijden om een plek in Q3. Verassend genoeg vat wereldkampioen Kimi Raikkonen als 1e de koe bij de hoorns gevolgd door teamgenoot Felipe Massa. 2 minuten later zijn dan alle 15 overgebleven coureurs op de baan. Raikkonen opent de dans met 1.14,949, een fractie sneller dan Massa in Q1. Massa klokt dan een 1.14,741 met vlak achter hem Lewis Hamilton met een 1.14,603. Dat Ferrari en Mclaren dit weekend de dienst uitmaken is wel bekend. Echter worstelt Alonso zich nog tussen Kovalainen en Raikkonen in. Heidfeld stelt ronduit teleur door gewoon Q3 niet te halen. Verdere afvallers zijn Bourdais, Button, Rosberg en Timo Glock. De eer van Duitsland wordt hoog gehouden door talent Sebastian Vettel op de 9e plaats.

Als Q3 van start gaat blijft het een tijdje rustig op de baan. Met nog 8 minuten te gaan gaat Jarno Trulli dan als 1e de baan op gevolgd door een uitzonderlijk sterk presterende Sebastian Vettel. Van de pole position favorieten zijn Raikkonen en Massa als 1e op de baan. Raikkonen opent in een 1.17,1 gevolgd door Massa in een 1.16,3. Hamilton schuift naar de 2e plek in 1.16,7. In de slotminuten is het dan Hamilton die pole pakt in 1.15,666 met Felipe Massa op de 2e positie 1.15,8. Kovalainen pakt de 3e positie gevolgd door Trulli, Alonso, Raikkonen, Kubica, Webber, Vettel en Coulthard.

De race start morgen om 14.00 uur.

Loading