Renault F1 investeert in technologie

[photo1]Het Renault F1 Team gaat 50 miljoen Dollar investeren in haar fabriek in het Engelse Enstone. Met deze investering wil het team haar achterstand ten op zichten van de topteams in de Formule 1 proberen goed te maken.

De investering van 50 miljoen Dollar wordt vooral uitgegeven aan Computational Fluid Dynamics (“CFD”). CFD is een computersysteem waarmee via computer hard- en software aërodynamische onderdelen kunnen worden ontwikkeld en worden getest. Dankzij de investering moet de CFD-capaciteit van het Renault F1 Team vertienvoudigd worden.

“Veel teams investeren in een tweede windtunnel”, aldus technisch-directeur Bob Bell. “Wij geloven dat CFD de technologie is die de toekomst heeft voor het ontwerpen en ontwikkelen van efficiënte voertuigen. Deze investering zal onze technologie een boost geven en ervoor zorgen dat wij nieuwe technieken kunnen ontwikkelen voor het ontwikkelen van de racewagens van de toekomst.”

Renault benadrukt in haar persbericht dat deze investering aantoont dat de Fransen voor de langere termijn in de Formule 1 actief willen blijven.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading