Hamilton wil thuisrace winnen

[photo1]Voor Lewis Hamilton staat volgend weekend een speciale race op de kalender, de Brit zal zijn thuisrace starten in een uitverkocht huis. Vorig jaar eindigde Hamilton als derde nadat hij vanaf Pole-Position was gestart. Dit jaar gaat de McLaren piloot voor de zege.

“Racen op je thuiscircuit is anders dan op andere circuits”, aldus Hamilton. “Wat het precies is weet ik niet. Maar je natuurlijke omgeving met je vele fans die je het hele weekend aanmoedigen geven je een extra boost.”

“Vorig jaar was de support op Silverstone al gigantisch, dat helpt je makkelijker door het weekend heen. Ik wil mijn thuisrace zeker winnen. Iedereen praat altijd over de “big four”. Dat zijn Silverstone, Monte-Carlo, Monza, en Spa-Francorchamps. Ik heb altijd mijn persoonlijke doelen gehad. Ik wil de eerste Grand-Prix van het seizoen winnen, Monte-Carlo, en mijn thuisrace. Monte-Carlo heb ik vorig jaar gewonnen, nu ga ik voor mijn thuisrace!”