Het F1-seizoen 2019 is geëindigd, wat kunnen we van volgend seizoen verwachten?

Het seizoen is weer voorbij. In plaats van stil te staan bij wat niet gelukt is, kijken de teams in de Formule 1 allang weer naar het nieuwe seizoen. Als fan kan jij dat ook het best doen. Hoe eerder je weet wat er allemaal speelt, hoe beter je dit kan gebruiken. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je op de winnaars wil gaan wedden. Daar kan je dan bijvoorbeeld de sportwedden guide voor gebruiken. De volgende informatie zal je in ieder geval in grote mate gaan helpen.

Veranderingen in de regels

Zoals ieder jaar zijn er weer een aantal veranderingen in de regels. Wat in recente jaren wel opvalt, is dat de macht van de grote teams wat minder groot lijkt. Sinds de nieuwe Amerikaanse eigenaren aan de macht zijn, wordt meer en meer gezocht naar manieren om gelijkwaardigheid te creëren. Daarom is het dus ook zo dat een aantal zaken niet meer mogen. Dat maakt het dus ook mogelijk weer iets aantrekkelijker. Dat was natuurlijk in het afgelopen seizoen al aan de orde, dus dat is een goede indicatie van welke kant het op zal gaan.

Racen op nieuwe locaties

Een andere verandering die sinds de nieuwe eigenaren aan de macht zijn steeds meer wordt doorgevoerd, is het opschonen en uitbreiden van de kalender. Enkele races die niet leken te werken zijn verdwenen. Enkele oude races zijn in ere hersteld en een aantal nieuwe locaties zijn toegevoegd. Een oude klassieker die na jaren eindelijk weer op het programma staat is natuurlijk de GP van Nederland in Zandvoort. Dit belooft natuurlijk een groot spektakel te worden. Vooral voor Max Verstappen zal dit veel betekenen. De race is al vroeg in het seizoen, dus het wachten duurt niet lang.

De stoelendans van coureurs

Ook de stoelendans van coureurs is natuurlijk al gedurende het afgelopen seizoen op gang gekomen. Zo werd bekend dat de Duitse coureur die op veel sympathie in Nederland kan rekenen, Nico Hulkenberg, de Formule 1 zal gaan verlaten. Ook is al duidelijk dat een aantal jonge talenten bij verschillende teams een plekje zal krijgen. Daardoor verjongt het veld wat meer en krijgt de gevestigde orde met hele nieuwe tegenstand te maken. Dit kan weleens tot heel veel interessante momenten gaan leiden gedurende het seizoen. Coureurs als Verstappen, Albon en Leclerc gaven al een voorproefje hiervan.

Loading