Kansen Tung Renault slinken

De kans dat Ho Pin Tung volgend jaar Formule 1 rijdt lijkt te zijn afgenomen. Inmiddels worden bij Renault diverse andere coureurs genoemd naast de Nederlandse/ Chinees.

Tung testte afgelopen maand voor Renault en zou met zijn Chinese paspoort de eerste Chinese Formule 1 – coureur moeten worden. Zijn management, Gravity Sports Management, kocht onlangs een meerderheidsbelang in Renault F1 en zou met Tung de zeer interessante Chinese markt kunnen openen.

Leek er aanvankelijk volop belangstelling te zijn uit China, inmiddels lijkt deze wat tanende. Grote Chinese bedrijven hebben zich nog steeds niet aan Tung gebonden.

Ook de Belg Jerome D’Ambrosio eens kanshebber op het stoeltje te zijn. De 23-jarige GP2-coureur (vorig jaar 9e in het kampioenschap red.) zou van Lopez de voorkeur hebben boven Tung.

Zowel Tung als D’Ambrosio hebben nauwelijks en geen Formule 1- ervaring. Renault zou inmiddels ook, onder andere op aandringen van het management van Robert Kubica, met de ervaren Nick Heidfeld gesproken hebben. Ook Romain Grosjean, die vorig jaar Nelson Piquet verving bij de Fransen, zou nog in de race zijn.

(pg)

Loading