Het rommelt in het Verstappen kamp

[photo1]In het binnen- en buitenland draait de geruchtenmolen weer op volle toeren, Jos Verstappen zou op 1 juni niet alleen voor Jordan testen maar ook zijn rentree in de Formule 1 maken tijdens de Grand-Prix van Canada of Monaco.

De geruchten worden nog steeds door Eddie Jordan ontkent. Nick Heidfeld en Giorgio Pantano zouden namelijk niet op de schopstoel zitten. Volgens diverse media zit Pantano dit echter wel, een betaling van enkele sponsoren van de Italiaan die al op 1 mei had moet worden voldaan is nog steeds niet binnen. Pantano heeft nu uitstel tot 31 mei.

Verstappen test één dag later, hiermee voert Eddie Jordan de druk op de sponsoren van Giorgio Pantano maximaal op. De sponsoren van Pantano geven echter geen krimp, men is niet tevreden met de exposure en zou niet langer willen investeren.

Mocht de sponsoren niet betalen dan is het overigens nog lang niet zeker of Verstappen de vervanger van Pantano zal worden. De Nederlander moet eerst in de bolide passen, hij is namelijk een maatje groter dan Pantano en Heidfeld. Op 1 juni zal bekend zijn of Verstappen in de bolide past.

Daarnaast is het de vraag of de sponsoren van Verstappen geld op tafel willen leggen. Er worden immers nog maar 11 Grand-Prix verreden waarvan 5 buiten Europa. Daarnaast is Har Muermans inmiddels sponsors van Minardi en sponsort Trust ook Christijan Albers. Halfords toont niet langer interesse.

Volgens het Algemeen Dagblad heeft Christijan Albers inmiddels een aanbieding van Jordan geweigerd. De Larenaar zou niet aan het Formule 1 avontuur willen beginnen omdat hij geen goede voorbereiding achter de rug heeft. Volgend jaar zou de Formule 1 wel een optie voor Albers kunnen zien. De testpiloot van Jordan, Timo Glock, schijnt inmiddels ook in beeld te zijn. De Duitser kan het benodigde geld echter (nog) niet op tafel leggen.

Er is voor Verstappen en zijn fans wel een klein lichtpuntje, Raymond Vermeulen manager van Verstappen is namelijk bij de Grand-Prix van Monaco aanwezig om opnieuw met Eddie Jordan te praten.