Heylen derde coureur Minardi?

[photo1]Jan Heylen maakt een grote kans om tijdens de Grand-Prix van Duitsland zijn debuut te maken. De 25-jarige Belg sprak in Frankrijk met Minardi teambaas Paul Stoddart, Stoddart wil Heylen als derde Minardi piloot in huis halen.

Heylen zit goed bij kas. Het bedrijf BergHOFF wil het Formule 1 debuut van de Belg grotendeels financieren. BergHOFF is een van de marktleiders op het gebied van huis, tuin, en keukenartikelen.

“Een Belg in de F1 met de steun van een Belgische firma, dat is fantastisch”, zegt Heylen in de Belgische krant Het laatste nieuws. “Ik heb de steun van BergHOFF en ook nog van een buitenlands bedrijf. Ik heb twee moeilijke jaren achter de rug en wil die zwarte periode afsluiten. Als alles in orde komt, maak ik mijn debuut in de GP van Duitsland, in Hockenheim. Ik moet een superlicentie hebben en kan die om praktische redenen ten vroegste behalen na de Grote Prijs van Silverstone. Voor mijn superlicentie moet ik een volledige race-afstand, zo’n 300 km, rijden met een F1-wagen.”

Heylen stond een paar jaar geleden te boek als groot talent. Mercedes nam Heylen op in haar talentprogramma, de afgelopen twee seizoen reed de Belg op kosten van Mercedes Europees Formule 3. Resultaten vielen tegen waardoor het contract met Mercedes niet werd verlengd. Momenteel rijdt Heylen in de Europese Mégane Trophy, daar is hij leider in het kampioenschap.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading