Hockenheim in de problemen

[photo1]Na Spa-Francorchamps kampt nu ook het circuit van Hockenheim met een miljoenentekort. Afgelopen dagen werd het nieuws al in de Duitse media bekend, vandaag werd het nieuws door de burgemeester van de stad Hockenheim bevestigd.

De Hockenheimring kampt met een enorme schuldenlast van tientallen miljoenen. De stad Hockenheim en enkele banken hebben gezamenlijk bijna 40 miljoen Euro tegoed van het circuit. Daarnaast bestaat er bij diverse partijen nog een schuldenlast van 26 miljoen Euro.

De organisatie van het circuit poogt de schuldenlast verminderen door de Mercedes tribune voor 25 miljoen Euro te verkopen aan een investeringsmaatschappij, het circuit wil de tribune vervolgens terughuren. Naast deze oplossing vraagt het circuit ook om investeringen van de overheid.

De overheid zal niet happig zijn om in het circuit te investeren. In 2001 werd de Hockenheimring verbouwd voor maar liefst 65 miljoen Euro. De overheid investeerde toen 15 miljoen Euro.

Door de verbouwing werd het circuit ingekort waardoor de bolide de tribunes vaker zouden passeren. Daarnaast werden ook de faciliteiten en de infrastructuur verbetert. Door deze verbeteringen zouden er meer toeschouwers naar het circuit komen waardoor de inkomsten zouden stijgen.

Het omgekeerde gebeurde echter, het nieuwe circuit werd niet gewaardeerd door de toeschouwers. Het circuit werd de afgelopen jaren zelfs slechter bezocht. Daarnaast neemt de “Schumacher koorts” in Duitsland af.

Volgens Duitse media lijkt een faillissement van het circuit, ondanks de verkoop van de Mercedes tribune, onafwendbaar. De organisatie wil hier voorlopig niet van weten en denkt het circuit nog te kunnen reden. In België sprak de organisatie van de Belgische Grand-Prix eerst dezelfde woorden, enkele maanden later ging men alsnog failliet. De tijd zal leren hoe het de Hockenheimring zal vergaan. We houden je op de hoogte!

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading