Horner naar Red-Bull

De 31-jarige Christian Horner zal dit jaar sportief directeur zijn van de Formule 1 renstal van Red-Bull. De afgelopen jaren was Horner eigenaar en teambaas van het Formule 3000 team Arden International.

Met Arden International pakte Horner vorig jaar met de Italiaan Liuzzi de titel. Liuzzi zal dit jaar voor Red-Bull rijden. Horner gaf ook leiding aan de Nederlander Robert Doornbos die een zeer goede indruk maakte. Arden International zal volgend jaar aan het GP2 kampioenschap deelnemen, Horner blijft eigenaar van het team. Wel zal er iemand worden aangesteld om het team te leiden omdat Horner hier nu geen tijd meer voor heeft.

Horner zei in een eerste reactie niet veel bij Red-Bull te willen veranderen. Eerst wil de Brit het team leren kennen voordat hij zaken zal wijzigen. Horner liet ook weten dat Red-Bull volgende week zijn coureursduo op de Autosport International Motorshow in Birmingham zal presteren.

Naast Horner zal Red-Bull ook nog een technisch-directeur aanstellen. De verwachting is dat het team deze volgende week zal presenteren.

De Formule 1 renstal van Jordan was lange tijd in onderhandeling met Horner. Horner had interesse om een aanzienlijk deel van de aandelen van Jordan te kopen. Nu de Brit sportief directeur is van Red-Bull heeft hij niet langer interesse om ook bij Jordan een woordje mee te spreken.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading